FacebookInstagramLinkedinYoutube
contactBize Ulaşın
PWM

PWM

Sinyal genişlik modülasyonu anlamına gelen PWM, cihazlara gelen elektrik gücünü kontrol altında tutmak için kullanılan şarj kontrol cihazlarından biridir.  

Sinyal işleme ve aktarma olarak iki farklı biçimde bulunan sinyal genişlik modülasyonu, elektronik devrelerde, güneş pillerinde ve şarj ünitelerinde destekleyici ekipman olarak kullanılan bu sistemler aynı zamanda inverterlerin DC den AC ye dönüşüm sırasında enerjinin çıkış frekansını kontrol etmek içinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Aydınlatma sistemlerinde de ışık bileşenlerinin kontrolü için yardım alınan pwm şarj kontrol cihazı sayesinde açık kapalı dönemler ile ışığın parlaklık performansı kontrol edilmektedir. 

Pek çok farklı alandaki enerji dalgalarını kontrol etmek ve dengesini sağlamak için kullanılan bu cihazlar, ses sentezi ve müzik üretimlerinde de kullanılmaktadır. Aynı zamanda farklı elektrikli makinelerde DC akımını artırmak amaçlı da yine bu sistemlerden yardım alınmaktadır. 

PWM solar şarj kontrol cihazı sahip olduğu özellikler ve maharetleri dolayısı ile çok yönlü ve etkili bir enerji kontrol imkanı sağlamaktadır. Mikrodenetleyiciler tarafından üretiliyor olması bu cihazların algı kabiliyetlerini daha hassas ve hızlı olmasına zemin hazırlamaktadır. Bu sayede daha esnek alanlarda, daha verimli ve enerji miktarını artıracak çözümler sunulabilmektedir. 

Pulse Width Modulation (Sinyal Genişlik Modülasyonu) anlamına gelen PWM açılımı, enerji kaynaklarındaki akımı kontrol altına almak için kullanılan şarj cihazlarıdır. Bünyesindeki analog yada mikrodenetleyiciler vasıtası ile sistem içinde üretilen dalgaların açılma ve kapanma zamanlarının ayarlarını anahtarlama yöntemi ile yapmaktadır.

Özellikle güneş enerji sistemlerinde üretilen enerjiyi şarj etmek için kullanılan pwm solar şarj kontrol cihazı panelden gelen enerjiyi aküye depolanmasını izleme ve şarj dolma durumunda enerjiyi kesme ile görevlidir. 

Farklı akü tiplerine entegre edilebilen özellikleri ile fonksiyoneldir. Kurşun-asit, jel ve sıvı-iyon akülerinde de kullanılabilmektedir. Aynı zamanda led ekranlarda göstergelerin  vasıtası ile pwm cihazların ölçümünü yaptığı değerler takip edilebilmektedir. 

Anakart faz hız kontrolü, güç kaynakları ve devreleri ile PIC uygulamalarında pwm şarj kontrol cihazı desteğinden yardım alınmaktadır. 

Aşırı ısınma ve kısa devre arızalarına karşıda kendini otomatik olarak koruma altına alabilen bu cihazlar böylelikle entegre olduğu cihazların ömrünü korumaya da yardımcı olmaktadır. 

Her ikiside şarj kontrol cihazı olmasına karşılık farklı görevleri ve ayrıcalıkları bulunan pwm ve mppt şarj kontrol cihazlarını birbirinden ayıran özellikler şunlardır.  

Pwm şarj kontrol cihazı Mppt şarj kontrol cihazına oranla daha düşük verime sahip olup, küçük sistemlerde kullanılmaktadır. 400W ve üzerine çıkabilen mppt solar şarj cihazı ile pwm de 300W az olan dizilerde kullanılabilmektedir. 

Mppt ye kıyasla maliyet olarak daha ekonomik ve düşük maliyete sahip olan pwm cihazlar, mppt ye oranla daha düşük voltaj ve düşük akım limitlerinde çalışmaktadır. 

Mppt cihazları pek çok solar panele bağlanabilirken, pwm şarj kontrol cihazlarını paralel olarak bağlamak gerekmektedir.  

Pwm şarj kontrol cihazı fiyatı bir dizi faktörlere göre değişmektedir. Cihazın güç ve kapasite özellikleri, markası, kullanılacak akü türü, işlevselliği, koruma ve dayanıklılık özellikleri, pazar koşulları, ek aksesuar ve montaj kanalları fiyatları etkileyen kriterler arasında yer almaktadır. Electrozirve olarak uzun yıllardır sektörde var olmanın kazandırdığı altyapı ve tecrübe ile en kalitel ürün gruplarımızı müşterilerimiz ile buluşturuyor, kaliteyi uygun fiyata bulabileceğiniz pwm şarj kontrol cihazlarımızı beğeninize sunuyoruz.